Czas na Miasta Gwarków!
Kup bilet do top atrakcji, a w zamian otrzymasz rabaty na lokalne usługi.
Sprawdź sam co możesz zyskać!
Filtry
Zelter
BytomOd blisko dekady zmieniany stereotyp miasta. Od małego bistro do dwusalowej restauracji. To wszystko w Bytomiu, kilka kroków od Rynku, przy ulicy Strażackiej.
Wszystko zaczęło się w maju 2014 roku. Niewielkie bistro na zawsze zmieniło krajobraz ulicy Strażackiej.
Burgery, bowle, dania wege, sezonowe wkładki tematyczne. Częste zmiany karty, powodują, że nie ma nudy.
Osobny powód do wizyty to piwa rzemieślnicze. 8 „rotujących” kranów, a na nich mnogość stylów: lager, IPA, APA, weizen, porter, stout, sour. A oprócz tego cydr, prosecco i aperol.
Dziś to 150 m² i mnóstwo przestrzeni do dobrze spędzonego czasu.
Danie popisowe: Korean Fried Chicken Bowl czyli trybowane udo kurczaka smażone po koreańsku, ryż jaśminowy, edamame, piklowane warzywa, karmelizowane kimchi, jajko na twardo, rzodkiewka, sos na maśle orzechowym– 10%
do rachunku powyżej 50 zł
W Lufcie
BytomKlimatyczna restauracja w samym sercu bytomskiego rynku.
Restauracja W Lufcie jest otoczona pięknymi, klimatycznymi kamienicami i uliczkami. Za naszymi plecami jest warty obejrzenia nowo odrestaurowany Zaułek Różany. Sama restauracja również nawiązuje do kultowych miejsc związanych z Bytomiem poprzez malunki wykonane na ścianach. Wnętrza i okolice to jednak nie wszystko. Przede wszystkim warto nas odwiedzić dla najlepszej kawy w mieście, przepysznej kuchni i cudownego klimatu.
Danie popisowe: sezonowany stek argentyński, policzki wołowe, krewetki w wielu odsłonach, ale także dania wegańskie, bajgle i przekąski– 10%
na całe menu
Restauracja Pod Czaplą
BytomRestauracja Pod Czaplą istnieje od 1996 roku. Znajduję się w centrum miasta, w sąsiedztwie Opery Śląskiej.
Naszym celem jest, by każda wizyta u nas spełniła Państwa oczekiwania i sprawiła Wam przyjemność, czerpaną z dobrego jedzenia i kompetentnej, życzliwej obsługi.
Naszym atutem jest doświadczenie, elastyczność i osobiste zaangażowanie naszych współpracowników.
Jesteśmy dumni z faktu, że od wielu lat tworzymy stały, zgrany zespół, realizujący wspólne cele. Nasz ekipa to ludzie, dla których gastronomia jest czymś więcej niż tylko pracą. Latem zapraszamy do ogrodu – prawdziwej oazy pełnej zieleni w samym centrum miasta! Wielu naszych Gości odwiedza nas od lat, mamy nadzieję, że zechcą Państwo dołączyć do tego grona.Danie popisowe: Cacarola frutos do mar - gorący rondel z małżami św. Jakuba i krewetkami w sosie ze śmietaną, papryką, cebulą, sosem ostrygowym i słodkim chilli, podany z ryżem jaśminowym i mixem sałat z Vinegrettem.– 10%
kawa do deseru tylko za 2 zł
na całe menu bez alkoholu
Nie Ino Wino
Bytom#Winenot pijalnia Prosecco w centrum Bytomia ? Mały, ale klimatyczny lokal, idealny do spędzania czasu ze znajomymi, partnerem, bądź samym sobą.
Lokal zapamiętany przez Bytomian jako fast food „Krakowska 1” w zupełnie innej odsłonie. Dziewczyny widywane wcześniej za barem, w nowej roli- właścicielek. „Czy mamy większe jaja niż niektórzy faceci”? „Czy jesteśmy niespełna rozumu, że otwieramy firmę w takich czasach”? Nie wiemy… Mamy marzenia, nie potrafimy określić jaki czas jest „dobry” by zacząć je spełniać. Stawiamy na aromatyczne ziarna kawy prosto z Kolumbii, na nietypową ofertę win, gofry podane zupełnie inaczej, niż te do których przywykliście. Mamy wspólny cel: Utworzenie wartościowego miejsca na mapie Bytomia, sprawienie, aby każdy słysząc „Krakowska 1” miał przed oczami pijalnie Prosecco z goframi.
– 10%
na wszystkie pozycje z menu
Restauracja Pod Drewnianym Bocianem
Tarnowskie GóryRodzinna sieć restauracji z ponad 25-letnią tradycją.
Oferujemy zarówno pizzę na cienkim, kruchym cieście, jak i inne dania kuchni włoskiej oraz tradycyjnej – wszystko z dbałością o smak i jakość. Co nas wyróżnia? Przytulny klimat, rodzinna atmosfera, wysoka jakość składników i doskonały smak. Smacznego!
– 5%
od poniedziałku do piątku od 12:00-16:00 na całe menu z wyjątkiem świąt
4 Pory Roku
Tarnowskie GóryRestauracja 4 Pory Roku to miejsce, którego nazwa zobowiązuje- sezonowe MENU, zmienia się na każdą porę roku.
Jedyna Restauracja w mieście z odrębnym menu WEGE, uwzględniającym zarówno potrawy wegetariańskie, jak i wegańskie.
Trzykrotnie nagradzana w Żółtym Przewodnika Gault&Millau (rok 2017, 2018 i 2019), który powstał ponad 50 lat temu we Francji i od tego czasu stale wyznacza kulinarne trendy i standardy.
Lokalne osiągnięcia Restauracji 4 Pory Roku to dwukrotna nagroda w KONKURSIE PIĘKNA Z REPT.
Danie popisowe: W roku 2022 było to danie główne - PIERŚ Z KACZKI W TYMIANKU z gratin ziemniaczane z jabłkiem oraz w roku 2023 wygrana w kategorii deser - TARTALETKA Z JABŁKAMI. Oba dania są od niedawna stałymi pozycjami w KARCIE / SZEF KUCHNI POLECA.-10%
na całe sezonowe menu
Stara Piekarnia
BytomRestauracja Stara Piekarnia jest miejscem, do którego na pewno zechcą Państwo powracać. Klimatyczne wnętrze, atmosfera i potrawy, które dzięki doświadczeniu naszego Szefa Kuchni są u nas na najwyższym poziomie, nie zawiodą Państwa oczekiwań!
Dawno temu w piekarni na ulicy Reptowskiej 4 do rana roznosił się zapach świeżego pieczywa. Najstarsi Bytomianie pamiętają jeszcze długie kolejki, w których stali po poranne wypieki. Dziś przy tej samej ulicy, w tej samej kamienicy rozciąga się nie tylko zapach świeżego pieczywa, pizzy i innych pysznych potraw, ale również słychać dobrą muzykę, gwar luźnych rozmów i śmiechy zrelaksowanych gości.
– 10 %
nie dotyczy alkoholu
Restauracja- Winiarnia Sedlaczek
Tarnowskie GórySedlaczek to tradycja w nowoczesnym wydaniu. Tutaj odkryjecie klasyczne smaki w niezwykłej formie.
Witamy Państwa w najstarszej i najbardziej znanej tarnogórskiej restauracji. Nasza tradycja sięga XVI wieku, kiedy to w roku 1786 Jan Sedlaczek założył w tym reprezentacyjnym miejscu winiarnię. Pierwotnie budynek był siedzibą Starostów Ziemi Bytomsko- Tarnogórskiej. Restauracja łączy w sobie nie tylko walory obiektu gastronomicznego, ale przede wszystkim historycznego- można tu podziwiać wspaniałe wnętrza, renesansowe stropy oraz barokowe sklepienia zabytkowe. Nad wejściem głównym do restauracji znajduje się efektowny portal z herbem miasta. Obecnie w budynku oprócz restauracji mieści się Muzeum Ziemi Tarnogórskiej.
Danie popisowe: rolada - wołowa / kluski szare/ kapusta modra i pierś z kaczki / domowe mini kopytka/ buraczki– 10%
na całe menu nie dotyczy oferty Lunch Dnia